Skip to content

Wij zijn Gerben en Gerda Budding en In 2016 zijn we vanuit de Hervormde Gemeente van Hoevelaken, Stoutenburg en Achterveld door Wycliffe Bijbelvertalers Nederland uitgezonden naar de Democratische Republiek Congo. Daar werken we mee aan het alfabetisering en Bijbelvertaling.

Gerben heeft een achtergrond in elektrotechniek, informatica en bedrijfskunde en is werkzaam als Information & Language Technology Consultant. Hij zorgt ervoor dat collega’s de juiste technische middelen en kennis hebben om hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Denk daarbij aan computers, internet en energie, maar ook aan software voor vertalers, taalkundigen en alfabetiseringswerkers.

Gerda heeft een achtergrond in het basisonderwijs en is werkzaam als Literacy & Education Consultant. Ze helpt taalgemeenschappen in Franstalige Afrika bij het opzetten van programma’s om te leren lezen in de lokale talen. Samen met lokale alfabetiseringswerkers ontwikkelt ze leesmaterialen en traint ze hen in het gebruik ervan.

Meedoen? We zetten ons graag samen met u in voor dit werk in Congo. Hoe u betrokken kunt raken bij dit werk, leest u hier.

Back To Top