Skip to content

4 vragen aan…

Alice Lagerweij-Budding, (schoon)zus van Gerben en Gerda geeft antwoord op vier vragen van de thuisfrontcommissie.

Alice, zus van GerbenBen je gewend aan het feit dat Gerben en Gerda in Bunia wonen en werken?

Na ruim 9 maanden dat Gerben en Gerda in Congo wonen en werken, ben ik er wel aan gewend. Alhoewel ik er naar uitkijk ze in december weer persoonlijk te ontmoeten.

Wat vind je het moeilijkste van ‘familie zijn’ op afstand?

Het moeilijkste van ‘familie zijn’ op afstand is vooral bij ingrijpende gebeurtenissen, dat je elkaar niet even persoonlijk kan spreken, een arm om elkaar heen.

Is het contact wat je met hen had veranderd en hoe?

Het contact is intenser geworden. Gerben, Gerda en ik hadden al een zeer goede band met elkaar, maar door hun verblijf in Congo is dit dieper geworden. Een onzichtbare band, die iedere dag voel- en merkbaar is, soms in kleine dingen. Iets om dankbaar voor te zijn.

Hebben jullie zelf ‘iets’ met Afrika, of misschien gekregen door Gerben en Gerda?

Wij hadden niets met Afrika, behalve dat onze nichtjes (geadopteerd) uit Afrika komen. Maar doordat Gerben en Gerda er zijn gaan wonen en werken ga je met een andere blik er naar kijken. Wat mogen we hier in Nederland dankbaar zijn voor de Bijbel in onze eigen taal, een schat aan boeken met meer uitleg van de bijbel, voor alle leeftijden, onder handbereik. Meer en meer raken we ervan door drongen dat onze levensstandaard hier zo vele malen hoger ligt dan in Bunia waar Gerben en Gerda wonen en werken. Iets wat je steeds meer gaat beseffen als je Gerben en Gerda volg via facebook, nieuwsbrief e.d. 6 Weken geen stromend water, stel je eens voor. Avond aan avond bij kaarslicht. Zomaar 2 voorbeelden.

Een lieve broer en schoonzus mogen werken binnen Gods Koninkrijk. Bescheiden als ze zijn, mogen ze met hun geschonken gaven wonen en werken in Bunia. Mijn moeder zei vroeger al, toen Gerben klein was, hij wordt zendeling. Gerben is nu 42 jaar, met een levensloop wat bepaalt niet altijd over rozen is gegaan. Maar toch mag mijn overtuiging zijn, dat alles moest gebeuren om hem bereid en klaar te maken voor dit werk.  In dit vertrouwen mag ik hem, als zus, met een gerust hart naar Bunia laten gaan, samen met Gerda.
Back To Top